середа, 10 серпня 2022 07:34

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія атакувала з авіації низку населених пунктів на Донеччині – Генштаб

Росія атакувала з авіації низку населених пунктів на Донеччині – Генштаб
Російський винищувач СУ-34. Фото: facebook.com/mod.mil.rus

Російські окупанти не припиняють наступальних дій у Донецькій області.

Обстрілюють позиції сил оборони та мирні населені пункти з артилерії, танків та авіації, повідомив Генштаб Збройних сил України вранці 10 серпня.

На Бахмутському напрямку росіяни завдали авіаційних ударів силами штурмової та армійської авіації поблизу Спірного, Соледара, Бахмута, Зайцевого і Вершини.

"Ворог здійснив спроби ведення штурмових дій на напрямках Новолуганське – Спірне, Володимирівка – Яковлівка, Стряпівка – Соледар. Успіху не мав, відійшов", – йдеться у зведенні.

Ситуація на східному фронті на 6:00, за даними Генштабу:

Слов'янський напрямок

Противник обстріляв райони Великої Комишувахи, Дмитрівки, Карнаухівки, Довгенького, Вірнопілля, Нової Дмитрівки, Богородичного та Долини.

Краматорський напрямок

Ворог здійснював артилерійські обстріли неподалік Сіверська, Григорівки, Верхньокам'янського, Сидорового та Райгородка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти накрили Авдіївку ракетами, артилерією та РСЗВ: показали наслідки

Бахмутський напрямок

Окупанти здійснювали обстріли зі ствольної, реактивної артилерії та танків в районах населених пунктів Костянтинівка, Бахмут, Івано-Дар'ївка, Покровське, Зайцеве, Кодема, Курдюмівка, Бахмутське, Соледар, Яковлівка та Вершина.

Авдіївський напрямок

Зафіксували обстріли біля Мар'їнки, Авдіївки, Опитного, Пісків, Первомайського, Невельського, Петрівського, Нетайлового та Красногорівки. Ворожі літаки штурмової авіації діяли біля Красногорівки та Мар'їнки.

Противник намагається відновити наступ на напрямку Донецьк – Піски. Бойові дії тривають. Ворог вів наступ в напрямках Мінеральне – Авдіївка та Спартак – Авдіївка. Успіху не мав, зазнав втрат та відійшов.

Після майже повної окупації Луганщини росіяни кинули всі свої сили на захоплення Донеччини. Регіон постійно обстрілюють. Майже щодня міська влада повідомляє про жертв або поранених серед цивільного населення та нові руйнування.

У псевдореспубліці ДНР заявили, що окупаційні війська нібито захоплять територію Донецької області "до кінця серпня".

"Битва за Донбас" буде найзапеклішим та найскладнішим етапом з початку повномасштабного вторгнення Росії. Зараз на Донеччині та Луганщині відбувається переломний момент, повідомив нацгвардієць Віталій Марків. Розвиток подій залежить від кількості озброєння, яке Україна отримає від західних партнерів, вважає він.

2 серпня розпочалася обов'язкова евакуація цивільних з неокупованої території Донеччини. Перший потяг з евакуйованими прибув вранці у Кропивницький на Кіровоградщині. Серед них – жінки, діти, літні люди, багато маломобільних.

Зараз ви читаєте новину «Росія атакувала з авіації низку населених пунктів на Донеччині – Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути