Ексклюзиви
середа, 10 червня 2020 09:53

Російський дипломат оскандалився з фото вбитої дівчинки

Заступник постійного представника Росії при ООН Олександр Алімов розмістив у Twitter світлину дівчинки, начебто загиблої від обстрілів на Донбасі, а насправді вбитої у російському Уссурійську ще 2013 року.

На повідомлення відповів речник Постійного представництва України при ООН у Нью-Йорку Олег Ніколенко.

"Хочете знати, як народжуються російські фейки? От, будь ласка. Російський дипломат у Женеві розмістив фотографію дівчини, яка, за його твердженням, загинула на Донбасі від обстрілів української армії. Насправді ця дівчинка на ім'я Анастасія родом з Уссурійська, Росія, яку вбив таксист 2013 року", — написав він у Twitter.

Автор: Twitter @OlegNikolenko
  Анастасія Луцишина, вбита в Росії таксистом
Анастасія Луцишина, вбита в Росії таксистом

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виборів до облрад Луганщини та Донеччини цього року не буде

Дівчинку, яку російський дипломат у повідомленні називає 6-річною Поліною Сладкою тастверджує, що вона начебто однією з перших загинула в центрі Слов'янська 2014 року, насправді звали Анастасією Луцишиною. Сім років тому її заманив у автівку, вивіз за місто, намагався зґвалтувати, а потім убив таксист у російському Уссурійську. Вбивця отримав 24,5 року позбавлення волі.

Російський актор Михайло Пореченков, який 2014-го стріляв по українцях на Донбасі, взяв участь у зйомках реклами французької компанії Danone.

Зараз ви читаєте новину «Російський дипломат оскандалився з фото вбитої дівчинки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути