вівторок, 16 березня 2021 07:50

Російські окупанти гатять із мінометів 120-го калібру

Російські окупанти гатять із мінометів 120-го калібру
Українські військовослужбовці контролюють ситуацію в районі проведення операції Об'єднаних сил та дотримуються режиму припинення вогню. Фото: facebook.com/MinistryofDefence.UA

Протягом минулої доби, 15 березня, в районі проведення операції Об'єднаних сил збройні формування Російської Федерації 10 разів порушили режим припинення вогню.

У передмісті Верхньоторецького й Водяного, що на Приазов'ї, противник відкривав вогонь у бік позицій українських захисників із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм та 120 мм, а також гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна буде відповідати на військові провокації РФ - Міноборони

Неподалік Лебединського та Трудівського російсько-окупаційні війська вели обстріл із великокаліберних кулеметів та автоматичних станкових гранатометів. Біля Гнутового із ручного протитанкового гранатомета, біля Мар'їнки – зі стрілецької зброї, поруч із Південним – із гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів, повідомляють в штабі ООС.

"На обстріли противника наші воїни відкривали вогонь у відповідь. Бойових втрат серед наших військових немає", - кажуть у штабі.

Станом на 7 годину ранку, 16 березня, обстрілів не зафіксовано.

Протягом минулих вихідних СММ ОБСЄ зафіксувала у Донецькій області 143 порушення режиму припинення вогню, у тому числі 33 вибухи. У Луганській області за цей період виявлено 31 порушення режиму припинення вогню, у тому числі 12 вибухів невизначеного походження.

Зараз ви читаєте новину «Російські окупанти гатять із мінометів 120-го калібру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути