Ексклюзиви
вівторок, 16 березня 2021 05:19

На Донбасі 174 порушення "режиму тиші" - ОБСЄ

На Донбасі 174 порушення "режиму тиші" - ОБСЄ
ОБСЄ підраховує порушення "режиму тиші" на Донбасі. Фото: Укрінформ

Протягом минулих вихідних СММ ОБСЄ зафіксувала у Донецькій області 143 порушення режиму припинення вогню та 31 - на Луганщині.

"У Донецькій області в період із вечора 12-го до вечора 14 березня СММ зафіксувала 143 порушення режиму припинення вогню, у тому числі 33 вибухи (1 вибух у повітрі, 2 розриви та 30 вибухів невизначеного походження)", - повідомляється у щоденному звіті №60/2021, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ.

Більшість цих порушень сталася в районах на південь від н. п. Залізне (кол. Артемове; підконтрольний урядові, 42 км на північний схід від Донецька), а також на північний схід і схід від н. п. Гнутове (підконтрольний урядові, 90 км на південь від Донецька).

У Луганській області за цей період виявлено 31 порушення режиму припинення вогню, у тому числі 12 вибухів невизначеного походження.

Більшість випадків зафіксовано у районах на південний схід від Попасної (підконтрольна урядові, 69 км на захід від Луганська).

Поблизу Петрівки Донецької області команда Місії втратила контроль над просторовим положенням безпілотника середнього радіуса дії. Спостерігачі згодом повернули апарат, який був незначно пошкоджений.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики скинули з безпілотника 2 постріли ВОГ-17 на українські позиції

12 березня, в районі проведення операції Об'єднаних сил зафіксували 14 порушень режиму припинення вогню, один військовий загинув та одного травмовано. А станом на 7 годину ранку 13 березня з боку російсько-окупаційних військ вже було 4 порушення режиму припинення вогню.

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі 174 порушення "режиму тиші" - ОБСЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути