вівторок, 16 березня 2021 06:30

Україна буде відповідати на військові провокації РФ - Міноборони

Україна буде відповідати на військові провокації РФ - Міноборони
В Мінборони запевнили, що військові готові реагувати на провокації Росії. Фото: РБК

Україна готова запобігти будь-яким подальшим військовим провокаціям Російської Федерації проти власного суверенітету і територіальної цілісності

"Ми всі розуміємо, який бойовий потенціал має Росія і які військові сили вона вже зосередила на окупованому півострові. Але, в той же час, ми робимо все, що можемо, шляхом військових заходів і з використанням національних ресурсів, щоб запобігти будь-якому прояву подальшої агресії з південного напрямку в бік України. Ми здійснимо всі адекватні заходи для того, щоб захистити український народ і українську землю", -, заявив заступник міністра оборони України з питань європейської інтеграції Анатолій Петренко під час віртуальної дискусії під егідою брюссельського Центру європейської політики (ЕРС) , яка була присвячена сьомій річниці з дня незаконну окупацію Росією Криму.

Україна усвідомлює, яка концентрація російських військ в окупованому Криму і яка концентрація таких сил на континентальній частині Росії, які потенційно можуть бути використані для загрози національним інтересам України і її безпеки, якщо в Кремлі буде прийнято таке політичне рішення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обговорювали Донбас. ЗМІ оприлюднили новий запис переговорів Медведчука і Суркова

На телеканалі для окупованих територій вийшла авторська передача Юлі Мендель. У ній вона говорила про дезінформацію і соціальні послуги для українців по обидва боки контактної лінії.

Зараз ви читаєте новину «Україна буде відповідати на військові провокації РФ - Міноборони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути