середа, 17 червня 2020 00:27

Російські найманці нарощують бойову підготовку

Російські найманці нарощують бойову підготовку
Російські найманці обладнують нові позиції на Донбасі. Фото: REUTERS

Командування російських окупаційних військ збільшило кількість заходів з бойової підготовки корегувальників артилерійського вогню, снайперів та гранатометників.

"Попри задеклароване зниження ступеня бойової готовності російсько-окупаційних військ, з початку поточного тижня противник продовжує нарощувати заходи бойової підготовки", повідомив речник Міноборони Дмитро Гуцуляк з посиланням на інформацію Головного управління розвідки.

Зокрема, з 15 червня у з'єднаннях і частинах 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК розпочаті збори з корегувальниками артилерійського вогню, снайперами, гранатометниками, розрахунками протитанкових ракетних комплексів та командирами артилерійських розрахунків. "Зазначені заходи проводяться на всіх полігонах тимчасово окупованої території у Донецькій та Луганській областях", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повне припинення вогню та проведення виборів в ОРДЛО: про що говорили на засідання ТКГ з бойовиками

Крім того, противник укріплює старі та обладнує нові інженерні споруди, а також відновлює мінно-вибухові загородження. Всі ці дії контролюють та перевіряють російські офіцери.

Раніше ватажок бойовиків ДНР Денис Пушилін розпорядився знизити бойову готовність "народної міліції". Він зазначає, що ухвалив таке рішення з врахуванням "зміни оперативної обстановки" на лінії зіткнення.

Зараз ви читаєте новину «Російські найманці нарощують бойову підготовку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути