понеділок, 21 травня 2018 17:29

Рівень насилля зріс: на Донбасі зафіксували 7,7 тис. обстрілів за тиждень

Рівень насилля зріс: на Донбасі зафіксували 7,7 тис. обстрілів за тиждень
На Донбасі зафіксували 7,7 тисяч обстрілів, четверо загиблих. Фото: The Kiev Times

За минулий тиждень на Донбасі зафіксували 7700 порушень припинення вогню.

Про це повідомив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні (СMM) Александр Хуг, передає "Укрінформ".

"Минулий тиждень був найгіршим за цей рік з огляду на багато показників. Загалом, ми зафіксували практично 7700 порушень режиму припинення вогню. В окремі дні рівень насильства нагадував той етап конфлікту, який, як ми гадали, вже давно залишився у минулому", - сказав Хуг.

За словами спостерігача, вночі 16 травня і рано-вранці 17 травня спостерігачі у Світлодарську чули майже 500 вибухів та приблизно 860 пострілів і черг із великокаліберного кулемета та стрілецької зброї.

"Вночі у четвер та рано-вранці у п'ятницю від цього спокою не залишилося і сліду - наші спостерігачі на передовій патрульній базі у Горлівці почули приблизно 140 вибухів, більшість яких від артилерійських та танкових ударів, а також черги та постріли із зенітної установки, великокаліберного кулемета та стрілецької зброї", - сказав Хуг.

Крім того, застосовували ракетні системи залпового вогню з боку російсько-окупаційних військ.

"Ввечері в середу, 16 травня, стаціонарна камера СММ на Донецькій фільтрувальній станції зафіксувала понад 20 ракет "Град", які розірвалися на захід від станції у підконтрольному уряду районі", - сказав перший заступник голови місії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У зіткненні з ворогом загинули 2 бійців ООС

Спостережна місія підтвердила, дані про двох загиблих мирних жителів у період 14-20 травня підтверджені. Загинув 13-річний хлопець у Троїцькому Луганської області, ще трьох людей поранили. Кількість жертв може бути більшою.

"За попередніми даними, четверо цивільних осіб загинули, а шестеро дістали поранення", - сказав Хуг, додавши, що цю інформацію перевіряють.

За кількасот метрів від спостерігачів місії ОБСЄ у районі Золотого на Луганщині вибухнув невідомий предмет.

Зараз ви читаєте новину «Рівень насилля зріс: на Донбасі зафіксували 7,7 тис. обстрілів за тиждень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути