понеділок, 17 квітня 2017 11:23

РФ стала найбільшим імпортером вугілля в Україну

РФ стала найбільшим імпортером вугілля в Україну
фото: kremlinpress.com

Імпорт вугілля з Росії склав 221 тис т при загальному обсязі імпорту в 413 тис т.

Про це повідомляє агентство Інтерфакс-Україна з посиланням на джерело в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості.

За його даними, за перший квартал з ПАР на українські електростанції надійшло 72,9 тис т вугілля, з РФ - 221,6 тис т, з Польщі - 118,9 тис т.

Запаси вугілля на складах ТЕС і ТЕЦ України протягом березня 2017 року зросли на 5,2% (на 94,7 тис т) і до 1 квітня склали 1 млн 921,9 тис т.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін хоче відстежувати товари з України

Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик готував проект розпорядження про заборону постачання в Україну російського енергетичного вугілля. Його ще не прийняли. За словами Насалика, у міністерства є інформація, що росіяни планують брати вугілля з окупованої території Донбасу, збагачувати його в Ростові-на-Дону і продавати Україні як російське. При цьому Україна будемо платити за нього вдвічі більше ніж раніше.

Необхідно конфісковувати видобуте в окупованих районах Донбасу вугілля, яке Росія намагатиметься продати Україні. Таку пропозицію Раді нацбезпеки та оборони вніс президент Петро Порошенко.

Зараз ви читаєте новину «РФ стала найбільшим імпортером вугілля в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути