неділя, 26 липня 2020 20:23

РФ наступатиме у морі та повітрі - в якому стані український флот

РФ наступатиме у морі та повітрі - в якому стані український флот

У генералів континентальне мислення. Готуються до воєнних дій на суші. Це підготовка до війни вчорашнього дня. У 2021–2022 роках вона буде іншою. Кремль не наступатиме там, де Україна сильна. Тиснутиме на слабкі місця – море та повітря, вважає військовий експерт Тарас Чмут.

"Україна з 2016 року всі ресурси вкладала в сушу, але ослабла на морі. У нас потужна морська піхота, багато гармат, танків. Але немає кораблів, ракет, слабка система морської авіації, висвітлення надводної обстановки. Маємо один гідроакустичний комплекс пошуку та ідентифікації підводних човнів на фрегаті "Гетьман Сагайдачний" 1980‑х та зенітний ракетний комплекс, який не стріляє. Є дві корабельні гармати середнього калібру, тральщик і десантний корабель. Усього по одному або застаріле", - розповідає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Треба нарощувати якість" - порівняли чисельність українських і російських військ

Каже, у гібридній війні нашому флоту потрібне висвітлення водної обстановки, демонстрація прапора, маємо брати участь у спільних навчаннях із країнами НАТО.

"Щоб Кремль розумів присутність не лише України. Важливо зберегти кадри – моряків, які в майбутньому служитимуть на повноцінних бойових кораблях. Авіація – у менш критичному стані, ніж флот. Та тут ми теж слабкі. Винищувачі МіГ-29, Су-27, штурмовики СУ-25, бомбардувальники Су-24М, навчально-бойові Л-39 і розвідники Су-24МР – 1970–1980 років. Не маємо можливостей повноцінно їх обслуговувати. На оновлення авіації піде не менше 10 років і коштуватиме це кілька мільярдів доларів".

Наступна війна, якщо буде повномасштабна, триватиме із застосуванням авіації та крилатих ракет, застерігає.

ПОВНЕ ІНТЕРВ'Ю ІЗ ТАРАСОМ ЧМУТОМ ЧИТАЙТЕ У ПОТОЧНОМУ НОМЕРІ ЖУРНАЛУ "КРАЇНА" ВІД 23 ЛИПНЯ

"ВМС має дві бази – "Схід" і "Південь". Кораблі базуються в Одесі, Очакові, Маріуполі й Бердянську. Місць не вистачає навіть для них. Будівництво бази триває від кількох років. Потрібно починати зараз", - каже Чмут.

Зараз ви читаєте новину «РФ наступатиме у морі та повітрі - в якому стані український флот». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути