субота, 21 листопада 2020 23:26

РФ блокує обмін полоненими та відкриття КПВВ – Арестович

РФ блокує обмін полоненими та відкриття КПВВ – Арестович
Арестович нагадав, що українська сторона запропонувала обміняти полонених до католицького Різдва. Фото з відкритих джерел

Речник української делегації у Тристоронній контактній групі Олексій Арестович заявив, що Росія блокує перемовини щодо обміну полоненими, розмінування та відкриття КПВВ на Донбасі.

"Ми хочемо інтенсифікувати процес. Наступна зустріч (ТКГ - ред.) має бути приблизно 25-26 листопада. До кінця року взагалі залишилося лише два засідання, потім різдвяні канікули – і все", - розповів чиновник в інтерв'ю ТСН.

Арестович нагадав, що українська сторона запропонувала обміняти полонених до католицького Різдва. Таку пропозицію підтримали ОБСЄ, Франція та Німеччина, а відповіді від Росії немає, повідомив речник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кравчук представив мирний план по Донбасу

"Про гуманітарне розмінування, яке росіяни майже зірвали, вже не йдеться, а ми намагалися встигнути ще до початку морозів. Уявіть, тільки на лінії розмежування 86 кладовищ. Люди ходять туди, а там все заміновано. Через небажання росіян відкриття двох нових КПВВ на Луганщині теж зірвано. У четвер, 19 листопада, ми заявили, що готові працювати 24/7, щоб повернути полонених, відкрити КПВВ, провести гуманітарне розмінування... На жаль, і на це відповіді немає", – додав Арестович.

У цьому ж інтерв'ю Олексій Арестович розповів про план "Б" Володимира Зеленського щодо Донбасу.

Зараз ви читаєте новину «РФ блокує обмін полоненими та відкриття КПВВ – Арестович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути