пʼятниця, 16 жовтня 2020 22:20

Резніков закликав заздалегідь готувати чиновників для окупованих районів Донбасу

Резніков закликав заздалегідь готувати чиновників для окупованих районів Донбасу
Резніков розповів про відвідини Хорватії. Фото: "Ліга"

Віце-прем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков заявив, що потрібно заздалегідь починати готувати працівників майбутніх місцевих органів влади на деокупувати територіях Донбасу.

"Одна з амбітних завдань мого міністерства - це підготовка законопроєкту про перехідний період, складовою якого буде перехідне правосуддя. Наприклад, у Хорватії є досвід амністії осіб, які не скоювали військові злочини, а ті, хто скоювали злочини, все одно повинні бути притягнуті до відповідальності", - сказав чиновник в інтерв'ю балканському телеканалу N1.

Він розповів, що під час поїздки в Хорватію і зустрічі в місті Вуковар зрозумів, що головним завданням під час перехідного періоду і мирної реінтеграції є відновлення довіри між людьми.

"І найкращий спосіб відновлення цієї довіри - це активна робота органів місцевого самоврядування, міських голів, депутатів місцевих рад. Вони зробили це чудо в Вуковарі", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Резніков висловився про включення особливого статусу Донбасу до Конституції

Резніков зазначив, що повернувся в Україну з ідеєю готувати заздалегідь працівників майбутніх адміністрацій, мерій, які після деокупацію відразу будуть готові працювати.

"А це означає, що вони вже зараз повинні бути задекларовані як адміністрації міста, села, які поки знаходяться під окупацією. Проста ідея - у хорватів був мер Вуковара, коли місто було окуповане, і потім цей мер приїхав працювати в уже деокупуваний Вуковар", - розповів міністр.

Війна на Донбасі завдала українській економіці $120 млрд збитків. На мінімальне відновлення регіону необхідно ще $21 млрд, сказав міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков.

Зараз ви читаєте новину «Резніков закликав заздалегідь готувати чиновників для окупованих районів Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути