Ексклюзиви
пʼятниця, 16 жовтня 2020 18:27

Війна на Донбасі: збитки України оцінюють у понад $100 млрд

Війна на Донбасі: збитки України оцінюють у понад $100 млрд
Україна планує зробити "економічне чудо". Фото: pixabay.com

Війна на Донбасі завдала українській економіці $120 млрд збитків.

На мінімальне відновлення регіону необхідно ще $21 млрд, сказав міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков в інтерв'ю каналу N1.

"Для розуміння цифр, за незалежними оцінками експертів, втрати української економіки від зруйнованого Донбасу вже сьогодні мають $120 млрд. На відновлення, мінімальне, потрібен $21 млрд, за оцінкою Віденського економічного інституту", - повідомив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кремль не хоче говорити про Будапештський меморандум

Однак він розповів, що Україна сподівається зробити "економічне чудо" на підконтрольних уряду територіях регіону.

"Моє міністерство зараз розробляє концепцію стратегічного, економічного розвитку, мета якого – залучення інвестицій через створення територій пріоритетного розвитку. Ключова ідея полягає в тому, що не за бюджетні кошти, не за донорські кошти і мінімально за кредитні кошти здійснити відновлення Донбасу. Зробити вітринний проєкт вздовж 420 км лінії дотику, для того щоб продемонструвати, що життя людей можливе тільки у вільній, незалежній, європейській Україні", - зазначив чиновник.

Олексій Резніков заявив, що питання включення особливого статусу Донбасу до Конституції України не розглядатимуть. Про це рішення раніше також повідомляв президент України. Після деокупації українці, які асоціюють себе з російькою нацією, матимуть змогу обирати: залишити Україну чи жити тут далі у статусі іноземця.

Зараз ви читаєте новину «Війна на Донбасі: збитки України оцінюють у понад $100 млрд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути