вівторок, 06 квітня 2021 08:56

Резніков оцінив шанси на велику війну на Донбасі

Резніков оцінив шанси на велику війну на Донбасі
Шанси на велику війну на Донбасі зараз є мінімальними. Росія створює уявне напруження. Фото: facebook.com/pressjfo.news

Початок широкомасштабної воєнної кампанії на Донбасі найближчим часом є малоймовірним. Але не слід зовсім відкидати гірший варіант розвитку подій.

Про це заявив міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков. І пояснив, що, ведучи гібридну війну, Росія намагається залякати інші країни та привернути до себе увагу.

"Я вважаю, що це є елементом гібридної війни, а саме інформаційної війни. Це створення такого уявного напруження з метою привернути увагу до себе, як робить сьогодні Російська Федерація, намагаючись у такий спосіб примусити до перемовин інших гравців світу", – запевнив міністр в ефірі "Свободи слова".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Замість Мінська для переговорів ТКГ шукатимуть інше місто

Олексій Резніков наголосив, що Україну підтримують США й уся європейська спільнота. До порядку денного повернули й питання Криму.

"Всі знають, що "Росія не є ніяким посередником, а є країною-агресором, є учасником ТКГ як держава, яка відповідає за те, що почалося в окупованій частині Донецької та Луганської областей", - каже міністр.

Водночас зауважив, що не слід зовсім виключати гіршого варіанту розвитку подій. За його словами, будь-яка демонстрація сили може перетворитися на реалізацію цієї сили.

Протягом минулої доби, 5 квітня, в районі проведення операції Об'єднаних сил збройні формування Російської Федерації 7 разів порушили режим припинення вогню. Внаслідок ворожого вогню 2 військовослужбовців зі складу Об'єднаних сил загинули. На обстріл російсько-окупаційних військ наші захисники відкрили вогонь у відповідь.

Зараз ви читаєте новину «Резніков оцінив шанси на велику війну на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути