вівторок, 06 квітня 2021 00:08

Україна не братиме участі в переговорах у Мінську

Україна не братиме участі в переговорах у Мінську
Україна шукатиме інше місто для переговорів щодо Донбасу. Фото: dyvys.info

Українська делегація у Тристоронній контактній групі не поїде до Мінська на перемовини стосовно Донбасу через ворожу риторику Білорусі щодо України.

"Ми категорично заявили, що не братимемо участі в засіданнях ТКГ, якщо раптом припиняться карантинні обмеження і нам запропонують продовжити консультації, як і раніше, у Мінську", - повідомив віцепрем'єр-міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков в ефірі "Свобода слова" на ICTV.

"Ми пояснили, що українська делегація не направлятиме своїх членів у Мінськ для зустрічей у реальному житті. Однаково доведеться шукати для переговорів іншу країну та інше місто.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З Росією домовитися не можна – Кравчук

Я думаю, оскільки сьогодні Білорусь поки що перебуває під впливом Російської Федерації, то для нас немає довіри до цієї території", - пояснив український політик.

Резніков уточнив, що в Білорусі домінує антиукраїнська риторика. На його думку, українські військові вже взяли це до уваги.

До початку пандемії Тристороння контактна група збиралася на перемовини у Мінську, проте через коронавірус консультації відбуваються у режимі відеоконференцій.

Зараз ви читаєте новину «Україна не братиме участі в переговорах у Мінську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути