вівторок, 06 квітня 2021 08:16

Окупанти за добу вбили двох українських воїнів

Окупанти за добу вбили двох українських воїнів
Українські військовослужбовці контролюють ситуацію в районі проведення операції Об'єднаних сил та дотримуються режиму припинення вогню. Фото: facebook.com/pressjfo.news

Упродовж минулої доби, 5 квітня, в районі проведення операції Об'єднаних сил збройні формування Російської Федерації 7 разів порушили режим припинення вогню.

Поблизу Авдіївки, Лебединського та Водяного, що на Приазов'ї, збройні формування Російської Федерації прицільно обстріляли позиції українських оборонців зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів і ручних протитанкових гранатометів. Поблизу Золотого-4 загарбники обстрілювали наші позиції з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів, а біля Новоолександрівки – зі стрілецької зброї. Унаслідок ворожого вогню 2 військовослужбовці зі складу Об'єднаних сил загинули, повідомили в штабі ООС.

"На обстріл російсько-окупаційних військ наші захисники відкрили вогонь у відповідь", - повідомили в штабі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Меркель, Макрон і Зеленський без Путіна обговорять ситуацію на Донбасі - ЗМІ

Також російські найманці продовжують роботи з дообладнання старих та облаштування нових оборонних позицій. 5 квітня зафіксовано проведення інженерних робіт поблизу Калинівки Донецької області. Того ж дня велися інженерні роботи у напрямку передових позицій українських оборонців у районі Донецького аеропорту.

Станом на ранок 6 квітня обстрілів із боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано.

Кількість порушень режиму припинення вогню в Донецькій області за добу зросла в 2,5 рази, а в Луганській - майже в 14 разів. Про це йдеться у звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ від 3 квітня. Саме місія зафіксувала в Донецькій області 594 порушення режиму припинення вогню, зокрема 453 вибухи. У Луганській області СММ зафіксувала 427 порушень режиму припинення вогню, зокрема 58 вибухів.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти за добу вбили двох українських воїнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути