понеділок, 05 квітня 2021 11:02

Меркель, Макрон і Зеленський без Путіна обговорять ситуацію на Донбасі - ЗМІ

Меркель, Макрон і Зеленський без Путіна обговорять ситуацію на Донбасі - ЗМІ
Розмова мала відбутися відразу ж після відеоконференції за участю Меркель, Макрона та Путіна. Фото: Reuters

Цього тижня запланована розмова президента України Володимира Зеленського, президента Франції Еммануеля Макрона, а також канцлерки ФРН Анґели Меркель.

Основною темою обговорення у тристоронньому форматі стане загострення ситуації на Донбасі, повідомляє ZN із посиланням на власні джерела.

"Поки що немає ясності про дату й час обговорення. Ескалація бойових дій на сході збільшує шанси, що воно відбудеться цього тижня", - йдеться у повідомленні.

Розмова мала відбутися відразу ж після відеоконференції за участю Меркель, Макрона та Путіна, але через проблеми з узгодженням її перенесли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна незабаром представить нові домовленості щодо Донбасу

Президент РФ Володимир Путін у режимі відеоконференції обговорив ситуацію на Донбасі з канцлером ФРН Анґелою Меркель і президентом Франції Еммануелем Макроном. Обговорення велося без участі президента України Володимира Зеленського. Путін заявив, що Україна має виконувати досягнуті домовленості, до яких належить "налагодження прямого діалогу з Донецьком і Луганськом".

Зараз ви читаєте новину «Меркель, Макрон і Зеленський без Путіна обговорять ситуацію на Донбасі - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути