вівторок, 16 квітня 2019 11:50

Побили вікна та стіни: бойовики обстріляли селище
6

Бойовики обстріляли мирне селище Золоте
Фото: Тарас Грень
Бойовики обстріляли мирне селище Золоте
Бойовики обстріляли мирне селище Золоте
Бойовики обстріляли мирне селище Золоте
Бойовики обстріляли мирне селище Золоте

Обстріл шахтарського селища Золоте із застосуванням АГС-17 окупанти здійснили увечері 15 квітня, коли всі жителі були у власних садибах.

На щастя, обійшлося без жертв, хоча сильно пошкоджено майно кількох обійсть. Про це на своїй сторінці у Facebook написав військовий журналіст Тарас Грень.

"Звичайний фашизм.Той, хто хоч трішки знає військову справу, зрозуміє, що постріл із АГС-17 просто неможливо почути у повітрі, як скажімо, міну чи снаряд артилерії. Та шкоди він приносить чимало, бо, розірвавшись на дрібні шматки, розрізає все навколо, немов гостра бритва. Лікувати рани від подібної гранати вкрай важко. Але є в цих гранатах і інший страшний бік. Вилітаючи з каналу ствола, всі вони автоматично встають у "бойове положення". Та далеко не всі розриваються, попавши у ціль. Іноді вони залишаються цілими і чекають моменту. Поки хтось заречепиться за нього і тоді пролунає вибух", — написав журналіст.

На розмінування гранат, що не розірвались, терміново прибули фахівці саперних підрозділів Збройних сил України. Вони оперативно провели знешкодження усіх снарядів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бійці відбили наступ ДРГ і захопили їхню зброю

Усі дані, що зібрали сапери та військові розвідники, передано до відповідних органів. Встановлюються прізвища командирів російських військ, що віддавали злочинні накази, а також безпосередніх виконавців, які тиснули на гашетку автоматичного гранатомету.

Усіх їх буде засуджено, а згодом і покарано за українським і міжнародним правом.

15 квітня о 20:00 бойовики почали масовий обстріл позицій українських військових на Маріупольському напрямку.

Під прикриттям вогню висунулася ворожа диверсійно-розвідувальна група, яка мала на меті знищити спостережні пости та в подальшому вийти у тил наших підрозділів.

Зараз ви читаєте новину «Побили вікна та стіни: бойовики обстріляли селище». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути