четвер, 05 квітня 2018 18:03

Розсекретили провокацію, яку Росія готувала на Донбасі

Розсекретили провокацію, яку Росія готувала на Донбасі
Терористи повинні були провокувати українських військових на збройну відповідь. Зняті кадри стали б основою для пропагандистського фільму про Донбас. Фото: Інформаційний портал України

Росія готувала на Донбасі провокації, аби зняти цикл антиукраїнських відеоматеріалів про ескалацію конфлікту на Донбасі з боку українських військових.

Інформацію оприлюднив Дмитро Гуцуляк, речник Міноборони, повідомляє "Укрінформ".

"За інформацією ГУР МОУ, командування ЗС РФ продовжує на сході України практику апробації і вдосконалення ведення так званої гібридної війни. У підрозділах російсько-окупаційних військ ведеться підготовка невеликих за чисельністю окремих підрозділів, завданням яких буде провокувати загострення ситуації уздовж лінії зіткнення", - розповів Гуцуляк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Донбас для них полігон" - міністр оборони

Передбачається, що ці підрозділи застосовуватимуть так звану тактику штучного виклику вогню на себе із одночасним веденням обстрілів населених пунктів окупованої території. Результатом такої ганебної діяльності мають стати відеоматеріали з обвинуваченням українських військових в ескалації конфлікту", - сказав Гуцуляк.

Раніше Сергій Лавров, голова російського МЗС, вважає, що Україна готується силою захопити Донбас і не виконує Мінські домовленості.

Зараз ви читаєте новину «Розсекретили провокацію, яку Росія готувала на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути