вівторок, 05 вересня 2017 10:17

Путін погодився пустити миротворців на Донбас: назвав три умови

Путін погодився пустити миротворців на Донбас: назвав три умови
Миротворці можуть прийти на Донбас. Фото twitter.com

Президент РФ Володимир Путін вважає, що наявність миротворців ООН на Донбасі пішла б на користь вирішенню конфлікту на Донбасі.

Про це повідомляє "Інтерфакс".

"Наявність миротворців, навіть можна сказати не миротворців, а тих людей, які гарантують безпеку місії ОБСЄ, вважаю цілком доречною. І не бачу тут нічого поганого. Навпаки, вважаю, що це пішло б на користь вирішенню проблеми на південному сході України", - сказав Володимир Путін.

За словами президента РФ, мова може йти, по-перше, "тільки про функції гарантування безпеки співробітників ОБСЄ".

"По-друге - ці сили повинні перебувати на лінії розмежування і на жодних інших територіях. Третє - це питання мають вирішувати не інакше, як після розведення сторін і відведення важкої техніки. І це не може бути вирішене без прямого контакту з представниками самопроголошених республік ДНР і ЛНР. Якщо все це зробити, це точно піде на користь вирішенню проблеми на південному сході України. І міністр закордонних справ тут, вважатимемо, що це доручення МЗС внести відповідну резолюцію до Ради Безпеки ООН".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія виходить із Донбасу: бойовики вивозять зброю

Росія зараз веде війну на виснаження України, тому введення миротворців ООН на Донбас дуже важливе для вирішення конфлікту. При цьому в України практично нульові шанси отримати миротворчий контингент.

Зараз ви читаєте новину «Путін погодився пустити миротворців на Донбас: назвав три умови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути