вівторок, 05 вересня 2017 09:09

Росія йде з Донбасу: бойовики почали вивозити зброю

Росія йде з Донбасу: бойовики почали вивозити зброю
Росія почала поступово виводити військове спорядження, а ватажки бойовиків "ДНР-ЛНР" шукають собі житло за межами окупованих районів Донецької та Луганської областей, що може свідчити про плани Кремля покинути Донбас. Фото: dnews.dn.ua

Росія почала поступово виводити військове спорядження, а ватажки ДНР/ЛНР шукають собі житло за межами окупованих районів Донецької та Луганської областей, що може свідчити про плани Кремля покинути Донбас.

Про це розповів виданню "Апостроф" заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрій Гримчак.

За його словами, Росія виводить озброєння з Донбасу поступово, почавши з вивезення особливо цінних зразків техніки.

"У мене є інформація з різних джерел, що так звані "керівники" цих фейкових утворень зараз почали шукати і намагаються купувати житло на території РФ. Або в будь-яких невизнаних республіках - Абхазії і тому подібних", - повідомив Гримчак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До України розвал Росії докотиться потоками біженців і терактами - волонтер

Гримчак каже, що повністю перевірити цю інформацію неможливо.

"Останнє, що було - і це вже підтверджують неодноразово - що фінансування цих ОРДЛО наступного року Російська Федерація припиняє. Вони не закладають витрати на "народні республіки" в бюджеті-2018", - додав заступник міністра.

Російські найманці налагоджують стосунки з владою Сербії і навіть відправляють туди делегації. Про це повідомив журналіст Роман Цимбалюк у Facebook.

Зараз ви читаєте новину «Росія йде з Донбасу: бойовики почали вивозити зброю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути