вівторок, 13 листопада 2018 11:08

Путін не збирається віддавати політв'язнів до виборів - Геращенко

Путін не збирається віддавати політв'язнів до виборів - Геращенко
Олега Сенцова президент РФ Володимир Путін не віддав, попри зусилля зірок Голлівуду і моральних авторитетів, каже віце-спікер Ірина Геращенко / фото: 112

Питання звільнення українських заручників "стоїть на паузі майже рік" із вини росіян.

Президент країни-агресора Володимир Путін не збирається звільняти заручників і політв'язнів до проведення виборів в Україні, заявила представник України в гуманітарній підгрупі Ірина Геращенко в ефірі ICTV.

"У нас залишаються в заручниках наші військові, політв'язні, які нам важливі, Путін шантажує та не збирається віддавати до виборів. Хоче, знаєте, торгуватися цим з Україною", - зазначила Геращенко.

Процес звільнення українських заручників на паузі стоїть .

"Хто робить цю паузу - росіяни. Вони постійно (у Мінську. - Gazeta.ua) займають позицію: нас там немає, це ваша громадянська війна", - каже віце-спікер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики змушують засуджених брати участь у збройних формуваннях

За її словами, псевдовибори на тимчасово окупованому Донбасі - це один із елементів тактики РФ, як на паузу поставити весь Мінський процес.

"І не тільки Мінський процес, загалом мирний процес", - наголосила Геращенко.

За інформацією Міністерства соціальної політики, станом на 12 листопада зареєстровано 1 521 038 переселенців із тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей та АР Крим.

Зараз ви читаєте новину «Путін не збирається віддавати політв'язнів до виборів - Геращенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути