вівторок, 13 листопада 2018 10:33

Бойовики змушують засуджених брати участь у збройних формуваннях

Бойовики змушують засуджених брати участь у збройних формуваннях
Порушення прав засуджених можна кваліфікувати як злочини проти людяності, переконана Денісова. Фото: ТСН

Засуджених, які відбувають покарання у колоніях на окупованому Донбасі, змушують брати участь у незаконних збройних формуваннях і працювати на бойовиків.

Про це повідомила уповноважена з прав людини у Верховній Раді Людмила Денісова на брифінгу.

"Засуджених в окупації використовують як дармову робочу силу. Вони виконують різну брудну роботу, яку виконувати нема кому. Частину засуджених бойовики змушують виконувати роботу з ремонту зброї та брати участь у незаконних збройних формуваннях. Відтак віддавати ув'язнених не поспішають - їм вигідно їх тримати", - сказала омбудсмен.

Умови утримання в колоніях вона назвала нестерпними: антисанітарія, погане харчування і відсутність медичної допомоги. Засуджені не можуть скористатися умовно-достроковим звільненням, не мають змоги побачитися з рідними чи отримати листа.

"Це свідчить про кричуще порушення їхніх прав і свобод, які можна кваліфікувати як злочини проти людяності", - наголосила Денісова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клімкін розповів, за яких умов Донбас повернеться в Україну

За інформацією Міністерства соціальної політики, станом на 12 листопада зареєстровано 1 521 038 переселенців із тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей та АР Крим.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики змушують засуджених брати участь у збройних формуваннях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути