Ексклюзиви
вівторок, 03 квітня 2018 10:24

Путін боїться і шукає вихід по Донбасу - російський опозиціонер

Путін боїться і шукає вихід по Донбасу - російський опозиціонер
Агресивна політика Кремля на Донбасі не змінюється - російський опозиціонер. Фото: Podrobnosti

Заява Володимира Путіна про перемир'я на Донбасі - це спроба змінити напрямок, у якому розвивається ситуація

Лідер Кремля намагається обдурити і послабити увагу Заходу, таку думку висловив російський опозиційний політик Костянтин Боровий, передає "Апостроф".

"Мені здається малоймовірним, що Путін змінить свої підходи. Тут скоріше діє бажання максимально обдурити і послабити увагу Заходу. Тиск Заходу дуже серйозний і сильний. Нехай це і символічні жести, але схоже, що в Кремлі почали їх розуміти. Тобто це відсутність рукостискань і так далі", - зауважив Боровий.

За словами опозиціонера, заява Путіна (спільна заява лідерів країн "нормандської четвірки" про перемир'я на Донбасі) - це спроба змінити напрямок, в якому розвивається ситуація.

"Якщо Путіна, наприклад, запитають про повернення Криму, то він знову, напевно, скаже фразу, що про це не може бути й мови. Тобто агресивна політика і позиція Кремля не змінюється. Тому готовність до переговорів по захоплених Путіним територіях можна сприймати як знущання", - вважає Боровий.

Політик зауважив, що говорити про зміну курсу можна буде тоді, коли в Кремлі заявлять про початок звільнення захоплених територій.

"До цього моменту всякі слова про готовність до переговорів - це лише заяви про готовність до переговорів, і з цього не випливає, що самі переговори приведуть до якогось позитивного результату або зниження градуса протистояння", - додав він.

Крім того, політик підкреслив, що у цій ситуації "дивною є позиція України, яка нічого не робить для повернення власних територій".

"Сподіваюся, що з часом позиція Києва зміниться, хоча б на рівні заяв. А ті заяви України, що ми бачимо сьогодні, поки дуже делікатні і не дратують Росію. І я думаю, що стримана поведінка України - це осмислене рішення, до якого закликає Захід, зацікавлений в тому, щоб якісь політичні процеси і переговори проходили, а напруженість протистояння знижувалася. Але це не наближає Україну і Захід до вирішення проблеми з Кримом і Сходом України", - наголосив Боровий.

Опозиціонер відзначив, що після скандалу про отруєння Скрипаля, Росія намагається знайти нові рішення, крім традиційного протистояння із Заходом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У червні буде війна" - Бородай і Кремль таємно готують спецоперації

"Це не означає, що росіяни готові змінити свою політику, а означає, що вони перелякані і шукають нові інструменти для того, щоб отримати послаблення протистояння всередині країни, нічого не роблячи при цьому. Зараз ми бачимо всередині Росії вплив поганого економічного стану, концентрації інструментів економічної діяльності в руках держави, зниження ефективності, дурне імпортозаміщення, яке робить людей біднішими. Так що переляк - це новий фактор, який змушує Путіна і його оточення думати про те, що робити, а не придумувати, як страшніше пригрозити Заходу", - вважає Боровий.

Крім того, експерт відзначив, що військова допомога Україні в протистоянні агресивній політиці Кремля - це вже не символічний крок, а дії.

Екс-ватажок терористів ДНР Ігор Гіркин (Стрєлков) заявив, що є лише 3 варіанти воєнного вирішення конфлікту в ОРДЛО і всі вони закінчуються для Росії шкідливим ударом.

Зараз ви читаєте новину «Путін боїться і шукає вихід по Донбасу - російський опозиціонер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути