Ексклюзиви
вівторок, 03 квітня 2018 09:37

"У червні буде війна" - Бородай і Кремль таємно готують спецоперації

"У червні буде війна" - Бородай і Кремль таємно готують спецоперації
Бородай і Кремль таємно створили новий загін бойовиків для війни на Донбасі. Фото: РВ

Ватажок так званого "Союзу добровольців Донбасу" Олександр Бородай поставив регіональним командирам в Росії завдання сформувати до червня 2018 року і постійно підтримувати в стані боєготовності групи членів організації, які можуть терміново виїхати на територію України для участі в бойових діях.

Про це ватажок бойовиків заявив на закритій частині засідання, яке пройшло в кінці березня у місті Калуга (РФ), передає координатор "Інформаційного спротиву" Дмитро Тимчук на своїй сторінці у Facebook.

Бойовики продовжили роботу по залученню до лав СДД нових терористів.

"Бородай попередив учасників закритого засідання, що така діяльність повинна проводиться в умовах повної конспірації у зв'язку з відповідним попередженням з боку АП РФ про неприпустимість будь-якого витоку цієї інформації", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що російською стороною посилено роботу з вербування колишніх військовослужбовців повітряно-десантних військ і спецназу ВС РФ для відправки на Донбас.

"До набору будуть залучатися не тільки "традиційні" структури. Активно допомагали у вербуванні найманців з РФ для Донбасу з 2014 року (як, наприклад, "Союз десантників Росії"), а й осіб, які мають авторитет і широкі зв'язки серед колишніх десантників і спецназівців . Останні будуть отримувати грошову винагороду в залежності від кількості і якості завербованого "матеріалу", - йдеться у повідомленні.

За словами Тимчука, із завербованих формуватимуться невеликі групи, завданнями яких буде здійснення збройних провокацій, з максимальною кількістю жертв серед цивільного населення, а також здійснення терактів і диверсій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Удар армії РФ по Харкову дасть Кремлю перевагу" - Гіркін описав стратегію війни

"Російська сторона планує, що всі ці дії будуть активно висвітлюватися і подаватися спеціально сформованими групами з числа представників російських і місцевих (ЛДНР) ЗМІ, як "дії ЗС України". Також будуть проводиться заходи щодо забезпечення фіксації таких "українських дій" представниками ОБСЄ", - зазначається.

На Донбасі знайшли докази присутності військовослужбовця спецназу розвідувального управління генштабу Росії Руслана Сахіпова.

Зараз ви читаєте новину «"У червні буде війна" - Бородай і Кремль таємно готують спецоперації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути