Ексклюзиви
субота, 07 жовтня 2017 16:38

Приватна армія Путіна воюює на Донбасі і в Сирії - СБУ

Приватна армія Путіна воюює на Донбасі і в Сирії - СБУ
Бойовики із групи Вагнера воюють в Сирії і на Донбасі. Фото із соцмереж

СБУ зібрала докази діяльності російських військових у складі приватних військових компаній як на Донбасі, так і в Сирії.

Про це заявив під час брифінгу в Києві голова Служби безпеки України Василь Грицак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Нами зібрано велику доказову базу діяльності російських військових на Донбасі, і не лише на Донбасі, а також у Сирії. Сьогодні хочу акцентувати увагу на участі за завданням Кремля на нашій території та у Сирії так званих приватних військових компаній, найбільшою з яких є група "Вагнера", - сказав він.

За словами Грицака, цю ПВК очолює Дмитро Валерійович Уткін, більш відомий на прізвисько "Вагнер", його особистий номер і жетон - М0209. Уткін – уродженець м.Азбеста (Свердловська область), у дитинстві жив на Кіровоградщині, покинув Україну у 1987 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі воюють бойовики приватної армії Путіна.

Вперше СБУ зафіксувала бойовиків ПВК "Вагнера" на Донбасі 29 травня 2014 року. Ці бойовики збили Іл-76 із десантниками і були під час боїв за Дебальцеве. Задокументовано їх злочинну діяльність в Україні, більшість переговорів, додав керівник СБУ.

Зараз ви читаєте новину «Приватна армія Путіна воюює на Донбасі і в Сирії - СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

32

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути