середа, 30 серпня 2017 17:40

З'явилися докази, що на Донбасі задіяні приватні військові компанії РФ

З'явилися докази, що на Донбасі задіяні приватні військові компанії РФ
Найманці з приватних військових компаній РФ були задіяні в анексії Криму та окупації Донбасу. Фото: Патріоти України

Бойові дії в Україні ведуть не тільки кадрові російські військові та місцеві сепаратисти. В якості "гарматного м'яса" на Донбасі присутні найманці щонайменше 10 приватних російських компаній. Такі висновки зробило міжнародне розвідувальне агентство InformNapalm.

Про це розповів заступник міністра інформаційної політики України Дмитро Золотухін, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"У російському виданні "Фонтанка" виходили статті про участь найманців з приватних російських військових компаній в бойових діях на території України і Сирії. Втрати цих компаній не вважаються втратами військового контингенту, який напівофіційно перебуває на території країни. Втрати цих компаній – це гарматне м'ясо, люди, які через безгрошів'я їдуть заробляти кошти шляхом участі в бойових діях", - сказав Золотухін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Стали гарматним м'ясом": у РФ знищили офіцерів з Криму, які зрадили Україну

Звіт розвідувального агентства демонструє діяльність відомої в РФ "приватної компанії Вагнера".

"Вона являє собою закриту воєнізовану структуру. Табір підготовки розташований в селищі Молькіне Краснодарського краю, на полігоні 10-ї бригади спеціального призначення ГРУ РФ. Дуже ймовірно, що тут реалізований механізм створення добровільних загонів резервістів ГРУ. Творцем компанії вважають наближеного до Путіна бізнесмена Євгена Пригожина. Очолює "ПВК Вагнера" підполковник псковської бригади спецназу ГРУ Міноборони Росії Дмитро Уткін. Про участь "групи Вагнера" в боях на боці ДНР і ЛНР наприкінці 2015 року писала The Wall Street Journal", - зазначають активісти.

Також ці бойовики брали участь в анексії Криму. За "заслуги" їх нагороджували медалями та орденами з підписом Путіна.

Російське командування не платить найманцям гроші. Ті заради наживи продають бліндажі й окопи на передовій під час ротації. З новоприбулих "колег" беруть за кожне укріплення 10 тисяч російських рублів (4274 грн. - Gazeta.ua).

Зараз ви читаєте новину «З'явилися докази, що на Донбасі задіяні приватні військові компанії РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути