пʼятниця, 17 червня 2022 12:59

Спецтема: Війна Росії проти України

Прикрив побратимів-українців: історія загибелі британця в Сіверськодонецьку

Прикрив побратимів-українців: історія загибелі британця в Сіверськодонецьку
Джордан Гетлі з Великої Британії віддав своє життя заради України. Фото: facebook.com/dean.gatley

Колишній британський солдат Джордан Ґетлі загинув у Сіверськодонецьку на Луганщині, рятуючи свою групу від російських окупантів. Воїн прикрив відступ бойових побратимів-українців.

Про це розповів в ефірі телеканалу ITV News ветеран канадської армії Антон, передає Головне управління української розвідки у Facebook.

Антон із Ґетлі були товаришами. Разом захищали Україну у складі Інтернаціонального легіону. Зазначається, під час битви за місто загін Ґетлі вступив у бій із російським спецзагоном. Той вів наступ під прикриттям танків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кількість зросла: Арахамія назвав щоденні втрати українських бійців

"Було багато артилерії, багато бронетанкових підрозділів. Ми вступили в контакт з підрозділами російського спецпідрозділу. Джордан залишився в небезпечній будівлі, щоб забезпечити нам прикриття вогнем. До нас наближався танк Т-72 і шанси на виживання були мінімальними", – пригадав Антон.

За його словами, прикриття Джордана дозволило групі відійти в безпечне місце та продовжувати виконувати бойове завдання.

"Перебуваючи під шквальним вогнем російських військ, спецпризначенці винесли тіло воїна подалі від ворога. Розвідники знали, що Джордан теж ніколи б не залишив на полі бою жодного з них", - зазначили в ГУР.

Джордан Ґетлі боронив Україну у складі територіальної оборони Інтернаціонального легіону. До нього приєднався у березні цьогоріч. Про смерть воїна повідомив його батько Дін Ґетлі 11 червня.

Україна завжди пам'ятатиме внесок бійця у захист нашої держави та вільного світу, наголосив радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк.

Зараз ви читаєте новину «Прикрив побратимів-українців: історія загибелі британця в Сіверськодонецьку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути