Ексклюзиви
пʼятниця, 17 липня 2020 16:06

Поранений українець третій день залишається у "сірій зоні": бойовики блокують пошуки

Поранений українець третій день залишається у "сірій зоні": бойовики блокують пошуки
Бойовики третій день перешкоджають у пошуках пораненого українця в "сірій зоні". Фото: Facebook/ООС

Російські окупанти 3-й день поспіль не дають українській стороні проводити пошук пораненого українського військовослужбовця, який досі перебуває в "сірій зоні" в районі селища Зайцеве на Донеччині.

Як пише пресслужба ООС, українська сторона спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін повідомляє, під час чергових перемовин через СММ ОБСЄ з представниками російсько-окупаційних військ вчергове не досягла домовленостей щодо пошуку та евакуації пораненого захисника.

"Ворог постійно безпідставно не дає проводити пошукові заходи", — говориться в повідомленні.

Україна вже вкотре наполягає на проведенні самостійного пошуку представниками пошукової групи "Евакуація 200", до складу якої увійдуть 8 осіб спільно з саперами та медиком. Вони перебуватимуть без зброї та будуть одягнені в білі костюми й світловідбивальні жилети.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мріяв про дружину-українку: товариш розповів про вбитого на Донбасі медика

Українська сторона закликає представників СММ ОБСЄ та світову спільноту терміново вплинути на розв'язання вищезазначеного питання й підкреслює, що дані факти тяжкого безвідповідального злочину російсько-окупаційної влади є не що інше, як небажання визнавати міжнародно прийняті правові норми і принципи відповідно до міжнародного гуманітарного права.

13 липня український військовий загинув у районі Зайцевого внаслідок підриву на міні. У день його загибелі бойовики обстріляли групу українських військовослужбовців, які намагалися провести евакуацію тіла побратима. Попри домовленості з ворожою стороною та гарантії безпеки, терористи обстріляли групу. В результаті загинув військовий медик, ще 2 військовослужбовців постраждали. Одного пораненого забрати з поля бою не вдалося, про його долю нічого не відомо.

Зараз ви читаєте новину «Поранений українець третій день залишається у "сірій зоні": бойовики блокують пошуки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути