четвер, 23 грудня 2021 15:44

Порахували батальйонно-тактичні групи РФ біля кордону України

Порахували батальйонно-тактичні групи РФ біля кордону України
Український військовий йде вулицею села Піски. Це передова позиція наших військових біля окупованого Донецька Фото: Валерій Шмаков, Gazeta.ua

Станом на 23 грудня біля кордону України налічується приблизно 52 батальйонно-тактичні групи збройних сил Російської Федерації. Ця кількість може збільшуватись.

Про це заявив головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний під час брифінгу, передає "Укрінформ".

"Цьогоріч РФ задля залякування не тільки України, а й західних партнерів, вже робила те, що робить сьогодні. На сьогодні ми десь нараховуємо близько 52 батальйонно-тактичних груп. Вони здійснюють рухи уздовж державного кордону України. Але хочу нагадати, що у квітні цього року їх було 62. Та й взагалі у них є така можливість збільшити й до 150. Тому задача наших військових – спостерігаємо, готуємось, жодним чином не розслабляємось, робимо свою справу", - сказав Залужний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Рускіх видавлюють" - Путін видав низку антиукраїнських заяв і фобій

На запитання, чи спостерігається подальше нарощування російських військ в окупованому РФ Криму, Залужний відповів:

"Так само збільшення і по Криму. Наприклад, за останній тиждень відбулось, я б сказав, незначне збільшення. Ми нарахували близько 1500-1800 осіб відповідно до минулого тижня. Так, відбувається це (нарощування. - Gazeta.ua), так Російська Федерація це робить. З якою метою - це окрема розмова".

Станом на 22 грудня біля кордонів України на відстані 200 км перебувають 122 тис. російських військових. На відстані 400 км - понад 143 тис, заявив секретар РНБО Олексій Данілов.

Зараз ви читаєте новину «Порахували батальйонно-тактичні групи РФ біля кордону України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути