Ексклюзиви
субота, 26 лютого 2022 14:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Понад 3 тис. нелюдів РФ знищили українські захисники. Росія змінює тактику - Резніков

Понад 3 тис. нелюдів РФ знищили українські захисники. Росія змінює тактику - Резніков
Росія змінює тактику війни в Україні . Фото: УНІАН

Станом на ранок 26 лютого кількість знищених російських окупантів перевищила 3 тис. осіб. Понад 200 інтервентів потрапили у полон. Кількість полонених збільшується.

Знищені сотні одиниць ворожої бронетехніки, зокрема понад 100 російських танків. 25 лютого стінгери збили сім гелікоптерів, повідомив міністр оборони України Олексій Резніков.

Він зауважив, що швидкий наступ великими колонами армії РФ "захлинувся". Тож ворог змінює тактику. Російська армія почала активніше застосовувати ДРГ і десант.

"Понад 55 год. опору. Наші захисники й захисниці повністю зруйнували плани ворога. Вони не очікували такої відсічі і здаються самі. Ворог намагається змінити тактику. Російські війська обстрілюють житлові квартали, лікарні, навчальні заклади.

Наша армія і тероборона ефективно їх знешкоджують. Але силам оборони потрібна допомога, щоб діяти на випередження", - наголосив Резніков.

У Києві, Харкові та інших містах діють ворожі коригувальники, які можуть навести вогонь на цивільні чи прокласти дорогу російським військам, попередив міністр:

"Вони є очима ворога. Якщо ви бачите підозрілих осіб, які встановлюють маяки, наносять мітки, чи не можуть чітко пояснити мету свого перебування у певному місці, затримуйте їх самостійно або інформуйте тероборону. Затримані можуть стати джерелом корисної інформації".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти продовжують наступальні дії: Міноборони назвало напрямки ворога

Резніков також звернувся до тих, хто співпрацює з російськими окупантами або може бути введений ними в оману обіцянками "підзаробити".

"За дві доби російські нелюди вбили майже 200 мирних громадян, з них – трьох дітей. Ще 33 дитини поранені. За таких обставин вас просто можуть не схотіти або не встигнути затримати живими. Відмовтеся від злочинних намірів, поки не пізно.

Особливе прохання для мешканців українських сіл і невеликих містечок, а також усіх, хто матиме відповідну нагоду. Якщо повз вас пройшла колона російської бронетехніки, за нею через деякий час бути йти колона з паливом. Затримайте або спаліть її. Російські танки просто зупиняться, наші війська їх захоплять і використають проти ворога", - закликав міністр оборони.

Київ та ключові міста навколо контролюються українською армією. Україна вистояла і успішно відбиваємо атаки ворога. Бої тривають, заявив президент Володимир Зеленський у звернення до українців 26 лютого.

Вивезти з території України ліквідованих російських військових-окупантів назад в Росію. З таким прохання звернулася віцепрем'єр-міністр України Ірина Верещук до Червоного Хреста Вона також звернулася до росіян:

"Зробіть так, щоб тіл ваших синів, ваших чоловіків було менше. В інший спосіб їх будуть тисячі. Ще раз прошу. Перемога буде за нами. Слава Україні!".

Зараз ви читаєте новину «Понад 3 тис. нелюдів РФ знищили українські захисники. Росія змінює тактику - Резніков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути