пʼятниця, 22 березня 2019 10:24

Політв'язню Грибу дали 6 років колонії

Політв'язню Грибу дали 6 років колонії
Політв'язню Грибу дали 6 років колонії. Фото: Громадське

Суд у російському місті Ростов-на-Дону засудив українця Павла Гриба до 6 років колонії.

Судові слухання почалися в липні 2018 року, українець заперечує всі звинувачення.

Павла Гриба росіяни викрали 24 серпня 2017 року на території Білорусі. Російська Федеральна служба безпеки інкримінує йому "схиляння до теракту".

За версією звинувачення, Павло Гриб схиляв російську школярку Тетяну Єршову до теракту. Познайомився з дівчиною в соціальній мережі. Їй було 17 років.

Українець нібито намагався переконати дівчину закласти саморобну вибухівку в школу №26 російського міста Сочі. І підірвати в день випускного вечора 30 червня 2017-го. Павло звинувачення відкидає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я не повинен тут страждати хворий" - в Росії почались судові дебати у справі Гриба

Учора Павло виступив з останнім словом у суді.

"Уперше мені випадає така нагода сказати своє слово. Останнє слово, де я б хотів нарешті розказати все, як було насправді", - сказав Гриб. - Я не визнаю обвинувачень, бо вони від Федеральної служби безпеки. А вони бандити та вбивці".

Павло Гриб страждає на портальну гіпертензію. У тюрмі він погано почувається, постійно відчуває нудоту та болі в частині живота.

У Лондонському кінотеатрі Vue Cinema вперше показали фільм "Заручники Путіна: українські політв'язні Кремля", знятий польським режисером Божедаром Паяком і журналістом Петром Малиновським.

Зараз ви читаєте новину «Політв'язню Грибу дали 6 років колонії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути