пʼятниця, 09 липня 2021 13:05

Показали вражаючі фото наймасштабніших військових навчань в Україні
19

Сили берегової компоненти розподілили на чотири тактичні групи
Фото: facebook.com/navy.mil.gov.ua
Об'єднавшись, дві групи вийшли до державного кордону
Створили і групу вогневого ураження
Операція почалася з висадки тактичних повітряних і морських десантів з подальшим просуванням вглиб кризового регіону
Група висадилася з борту середнього десантного корабля біля порту в Одеській області

В Україні тривають багатонаціональні військові навчання Sea Breeze - 2021. Сили берегової компоненти провели операцію зі стабілізації в кризовому регіоні.

За легендою активної фази навчань, незаконні збройні формування захопили органи держвлади та облаштували низку таборів, блокпостів для контролю транспортних шляхів, аеродромів і важливих об'єктів інфраструктури з метою створення квазіреспубліки, повідомляє пресслужба ВМС ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти накрили позиції ЗСУ з гранатометів. Маємо непоправні втрати

"Сили берегової компоненти розподілили на чотири тактичні групи та групу вогневого ураження. Операція розпочалась з висадки тактичних повітряних і морських десантів із подальшим просуванням углиб кризового регіону. Перша група висадилась з борту середнього десантного корабля біля порту в Одеській області. Українські морпіхи разом із СБУ деблокували порт, міську раду, критичні об'єкти інфраструктури та утримували їх до прибуття підрозділів Нацгвардії. Потім вони висунулися на визначену ділянку державного кордону", - йдеться в повідомленні.

Не менш важливе завдання виконала друга група, до складу якої увійшли українські морпіхи, військовослужбовці Держприкордонної служби, Збройних сил Грузії та Республіки Молдови. Тактична група здійснила десантування з вертольотів безпарашутним способом й атакувала захоплений аеродром, який терористи планували використовувати як основний пункт для приймання продовольства, особового складу й техніки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ розмістила в окупованому Криму носії ядерної зброї - МЗС

Українська й американська роти морських піхотинців висадилися на необладнаному узбережжі на двох ділянках місцевості. Атакувавши передові сили противника, штормові берети розпочали рейдові дії. Під час рейду виявили та заблокували табір підготовки терористів. Далі роту американських морпіхів, які щойно здійснили десантування, атакував резерв бойовиків. Морпіхи перейшли до оборони й утримували займаний плацдарм на березі. Наступного дня рота українських морських піхотинців провела рейдові дії та вийшла до оборонних позицій американців. Неподалік розвідка виявила табір підготовки бойовиків. Розробивши план операції, тактична група оточила противника та знищила його.

Деякі союзні підрозділи потрапили в засідку. Їм на допомогу вирушила третя тактична група. Здійснивши марш з району очікування до вихідного району, українські морпіхи подолали водну перешкоду й перейшли до рейдових дій. Під час рейду, знищивши диверсійно-розвідувальні групи противника та деблокувавши союзні підрозділи, вони висунулися на підсилення другій тактичній групі. Об'єднавшись, дві групи вийшли до державного кордону, де прикордонники організували контроль, забезпечивши доступ до району недержавним гуманітарним організаціям. Під час навчань активно застосовували засоби РЕБ, враховували й жорстко дотримувалися норм міжнародного гуманітарного права.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали, як зенітні комплекси "Оса" відбили напад авіації

Українсько-американські військові навчання Sea Breeze є наймасштабнішими в Європі - понад 30 держав-учасниць. Беруть участь близько 30 кораблів, катерів і суден, понад 30 літаків і вертольотів, до 5 тис. особового складу і 50 одиниць озброєння і військової техніки. Навчання проходять відповідно до стандартів НАТО. Триватимуть до 10 липня в Одесі, Очакові, Дністровському лимані, дельті річки Дунай, на Кінбурнській косі, а також островах Зміїний і Первомайський.

Зараз ви читаєте новину «Показали вражаючі фото наймасштабніших військових навчань в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути