середа, 29 грудня 2021 10:44

Поїхав по хвору матір, а опинився в катівні: окупанти чотири роки утримують багатодітного батька

Поїхав по хвору матір, а опинився в катівні: окупанти чотири роки утримують багатодітного батька
Українця Володимира Черкаса понад чотири роки російські окупанти утримують в слідчому ізоляторі на території окупованої частини Донеччини. Чоловік має серйозні проблеми зі здоров'ям. Фото: t.me/denisovaombudsman

Українця Володимира Черкаса понад чотири роки російські окупанти утримують у слідчому ізоляторі при Західній виправній колонії № 97 у Макіївці Донецької області.

Чоловік має серйозні проблеми із серцем і потребує негайної допомоги, повідомила омбудсмен Людмила Денісова в Telegram.

"Понад два роки окупанти тримали Володимира Черкаса в сумнозвісній тюрмі "Ізоляція" за звинуваченням у нібито шпигунстві й диверсіях, де з нього знущалися, били й змушували тяжко працювати. Після тортур у Володимира погіршилося самопочуття - виникли проблеми із серцем, гіпертонічні кризи набули хронічного характеру", - розповіла Денісова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Катували й кидали в карцер: у полоненого українського військового розвинулася психічна нестабільність

Черкас потрапив у полон 6 вересня 2017 року в Донецьку. На тимчасово окуповану територію він поїхав через смерть батька, хотів вивезти хвору матір. Про точне місце перебування Володимира стало відомо від звільнених із полону в грудні 2019-го громадян України.

Йому не надають належної медичної допомоги. Він позбавлений телефонного зв'язку, зустрічей і листування з рідними й близькими.

У Володимира залишилося без батьківського піклування п'ятеро дітей. Троє з них неповнолітні. Людмила Денісова просить керівництво Міжнародного комітету Червоного Хреста України та координатора ОБСЄ втрутитися в ситуацію.

Окупанти на Донеччині незаконно утримують у слідчому ізоляторі українця 35-річного Станіслава Боранова. Йому повністю змінили паспортні дані, щоб ніхто не міг його ідентифікувати.

У рідних немає жодного зв'язку зі Станіславом. Вони не бачили його понад три роки. Єдине, що їм відомо - про жорстоке катування, якого зазнав Станіслав на території секретної в'язниці "Ізоляція" в Донецьку.

Зараз ви читаєте новину «Поїхав по хвору матір, а опинився в катівні: окупанти чотири роки утримують багатодітного батька». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути