Ексклюзиви
вівторок, 16 серпня 2016 12:45

Під час подій у Іловайську хотілося втекти і плакати - колишній речник АТО

Під час подій у Іловайську хотілося втекти і плакати - колишній речник АТО
Колишній речник АТО Олексій Дмитрашківський

Про оточення в Іловайську офіційно повідомили після того, як колону українських військових розстріляли.

Про це розповів Gazeta.ua колишній речник АТО Олексій Дмитрашківський.

"Коли почалися іловайські події, чесно, хотілося десь утекти, заховатися й плакати. Телефонували дружини, матері. Просили знайти чоловіка, сина, брата. Я робив те, що від мене залежало. Ходив у штаб, до медиків, уточнював інформацію про загиблих, полонених. Якщо міг щось дізнатися, телефонував батькам і розповідав про ситуацію. Було і багато прокльонів на мою адресу через те, що не міг сказати про втрати. У мене просто цієї інформації не було. Офіційною інформацією є та, яку дають безпосередньо в штабі. А мені давали, що у нас без втрат", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Муженко хотів відбілити ім'я після Іловайська за $15,5 тис. - Дмитрашківський

Дмитрашківський не вірить офіційним даними про кількість загиблих в Іловайському котлі.

"Про те, що в Іловайську було оточення, я дізнався офіційно з вуст пана Муженка, коли колону розстріляли. Він мене викликав і сказав: "Ти маєш повідомити, що була домовленість про зелений коридор. Але її не виконали і нашу колону просто знищили, розстріляли. Тільки тоді я міг казати, що дійсно було оточення.

Я не вірю (офіційним даним про кількість загиблих у Іловайську. -Gazeta.ua). Я, якби мав можливість, об'їхав би усі цвинтарі й перерахував усі могили загиблих", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Батальйон "Донбас" уникнув пастки в Іловайську

Зі слів головного військового прокурора Анатолія Матіоса, слідство підтвердило загибель 459 бійців сил АТО в боях під Іловайськом.

Нагадаємо, Олексія Дмитрашківського відкликали із зони АТО у грудні 2014 року. У вересні 2015 року його звільнили із Збройних сил. Після звільнення Дмитрашківський розповів, що під час служби йому довелося говорити багато неправди, зокрема про події в Іловайську.

Зараз ви читаєте новину «Під час подій у Іловайську хотілося втекти і плакати - колишній речник АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути