вівторок, 29 травня 2018 15:42

Перший за 10 років: показали новий вертоліт морської авіації

В мережі з'явились фото нового вертольота Ка-226, який отримала 10-та бригада морської авіації ВМС ЗСУ.

Машина обладнана як санітарна одиниця, повідомляє в Facebook речник Генеральної прокуратури Андрій Лисенко.

 

Повітряна машина здатна евакуювати поранених з будь-якої точки місцевості. На борту є все, щоб вже у повітрі надавати реанімаційну та іншу медичну допомогу.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Десантникам придумали новий літальний апарат - перші випробування

Відновлення та передача до ЗСУ було ініційовано волонтерами на чолі з Даулетом Бейсембаєвим з початком російської агресії. 10 бригада морської авіації ВМС ЗСУ була обрана не випадково, адже саме в ній використовують вертольоти подібного типу та виробництва.

 

Ка-226 придбаний для потреб МНС 9 років тому. Весь цей час зберігався розібраним на складах у Львові. У 2017 році вертоліт спершу хотіли передати до Санітарної авіації Львівщини. Але медики не змогли обслуговувати машину. Торік гелікоптер вирішили передати в 10-ту бригаду морської авіації.

В Україні відкрили унікальний центр для тренування пілотів та екіпажів вертольотiв Мi-8МТВ, Мі-17В5, Мi-171Ш, Мi-24. Він запрацював у місті Кременчук на Полтавщині.

Зараз ви читаєте новину «Перший за 10 років: показали новий вертоліт морської авіації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути