Ексклюзиви
вівторок, 12 січня 2021 08:05

Перемир'я в дії: російські найманці гатять із важкої зброї, наші - відповідають

Перемир'я в дії: російські найманці гатять із важкої зброї, наші - відповідають
Обстановка в районі проведення операції Об'єднаних сил контрольована українськими воїнами. Фото: facebook.com/pressjfo.news

Протягом минулої доби, 11 січня, в районі проведення операції Об'єднаних сил було зафіксовано 10 порушень режиму припинення вогню.

Унаслідок ворожих обстрілів поблизу Донецька загинув один український військовослужбовець. У відповідь українські воїни декілька разів відкривали вогонь, повідомили в штабі ООС.

Зазначається, збройні формування Російської Федерації поблизу Пісок вели вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберного кулемета та стрілецької зброї. В передмісті Авдіївки з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї, а біля Павлополя – зі станкових протитанкових гранатометів. Поблизу обох населених пунктів Водяне – і на Приазов'ї, і неподалік Донецька, - зі стрілецької зброї, а поблизу Донецька – ще й зі снайперської зброї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія не поверне Донбас з відходом Путіна - Снегирьов

Також, неподалік Красногорівки наші захисники виявили і збили БпЛА противника типу "квадрокоптер", який перетнув лінію розмежування.

Від початку поточної доби, 12 січня, в районі проведення операції Об'єднаних сил зафіксовано 2 порушення режиму припинення вогню. В районі Водяного, що неподалік Донецька, та Пісків збройні формування Російської Федерації обстріляли українські позиції з мінометів 82-го калібру та стрілецької зброї. А неподалік останнього – ще й з автоматичних станкових гранатометів. На обстріли противника українські воїни відкрили вогонь у відповідь. Бойових втрат серед наших захисників немає.

На Донеччині розпочали розслідування через те, що військові формування Росії на Донбасі обстріляли бригаду, яка виконувала ремонтні роботи на водоводі "Горлівка-Торецьк".

Зараз ви читаєте новину «Перемир'я в дії: російські найманці гатять із важкої зброї, наші - відповідають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути