Ексклюзиви
середа, 04 квітня 2018 16:13

Перемир'я може тривати до серпня - експерт

  Відносне перемир'я на Донбасі може тривати до серпня - експерт. Фото: Гордон
Відносне перемир'я на Донбасі може тривати до серпня - експерт. Фото: Гордон

Відносне перемир'я на території Донбасу, яке підтримали лідери країн "нормандської четвірки", може тривати до серпня. Разом з тим, у Кремлі вважають Україну фронтом тотальної війни із Заходом і не мають наміру йти з окупованих територій.

"Перемир'я - це добре. Вважаю, що тепер можна цілком розраховувати на кілька порівняно спокійних місяців. Можливо, навіть до серпня. Це пов'язано Чемпіонатом світу з футболу в РФ. Зараз весняне бездоріжжя, а це не дуже вдалий час для масштабних бойових дій. Незабаром літо, але там буде Чемпіонат світу. Тому цілком можна розраховувати на кілька порівняно спокійних місяців. Хоча, звичайно ж, перестрілки або сутички ніхто не скасовуватиме", - каже російський військовий оглядач Павло Фельгенгауер, передає "Апостроф".

На думку експерта, у Москві сподіваються, що в Україні державність розвалиться сама по собі. Наприклад, на такі події, як арешт Савченко. При цьому може й воювати не доведеться. Але стратегічне завдання розвернути Україну в бік Росії нікуди не ділося.

"Україна для РФ - частина тотальної світової війни. Зараз вона ведеться не військовими засобами, але також може й військовими. В цих умовах не можна "віддавати" Україну Америці - це подібно смерті. А способи протистояння - про це говорив начальник російського генштабу - політичні, економічні та інші. Це тотальна війна, а Україна є фронтом її. Також підтягуються й інші фронти. Але було б наївно очікувати, що в Україні якось домовляться на основі того, що Росія піде звідти або конфлікт на Донбасі заморозять", - додав Фельгенгауер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна шукає шлях, пов'язаний з відходом від диктатури - блогер

На Донбасі бойовики вкотре зірвали домовленості про перемир'я на період Великодніх свят. Зафіксували 10 ворожих обстрілів. На Донецькому напрямку з 82 мм міномету та стрілецької зброї обстріляли українські позиції поблизу Авдіївки. Крім того, бойовики відкривали вогонь зі снайперської та стрілецької зброї поблизу Широкиного, Водяного та Шахти Бутівка.

Зараз ви читаєте новину «Перемир'я може тривати до серпня - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути