субота, 04 липня 2020 09:45

Переговори в Берліні: Росія взяла паузу

Переговори в Берліні:  Росія взяла паузу
3 липня в Берліні відбулася зустріч політрадників "нормандського формату". Фото: pexels.com

Україна, Франція та Німеччина готові докласти максимум зусиль для виконання домовленостей Нормандської четвірки, досягнутих у Парижі. Російська сторона взяла паузу для підготовки відповіді на консолідовану позицію 3 країн.

"Домовленості Паризького саміту лідерів держав – учасниць Нормандського формату має бути виконано. Україна, а також її партнери за Нормандським форматом, Франція та Німеччина, продемонстрували готовність докласти для цього максимум зусиль.Зі свого боку російська сторона взяла паузу для підготовки відповіді на консолідовану позицію України, Франції та Німеччини", – повідомляє пресслужба президента.

В ОП повідомили, що переговори в Берліні тривали 11 годин. У них з українського боку брали участь керівник Офісу президента Андрій Єрмак та віцепрем'єр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Про Донбас не можна говорити окремо від Криму"

Зазначається, що учасники зустрічі дійшли згоди, що потрібно докласти максимум зусиль для повного виконання рішень Паризького саміту лідерів держав Нормандського формату. Зокрема, сторони зійшлися на думці щодо необхідності реальних заходів для забезпечення повного і всеосяжного режиму припинення вогню.

Президент Росії Володимир Путін і канцлер Німеччини Ангела Меркель провели телефонну розмову під час якої обговорили заходи "Мінська-2". У ході бесіди також обговорили ситуацію в Лівії і Сирії.

Зараз ви читаєте новину «Переговори в Берліні: Росія взяла паузу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути