вівторок, 09 червня 2020 21:30

Путін і Меркель обговорили ситуацію в Україні

Путін і Меркель обговорили ситуацію в Україні
Путін і Меркель обговорили заходи "Мінська-2". Фото: Reuters

Президент Росії Володимир Путін і канцлер Німеччини Ангела Меркель провели телефонну розмову під час якої обговорили заходи "Мінська-2".

У ході бесіди також обговорили ситуацію в Лівії і Сирії. Про це повідомляє прес-служба Кремля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський і Меркель вкотре обговорили Донбас

"Висловлена ​​заклопотаність відсутністю прогресу в реалізації Мінських домовленостей 2015 року, а також рішень нормандської четвірки за підсумками саміту в Парижі в 2019 році. Відзначено важливість активізації переговорного процесу в Контактній групі і в нормандському форматі. Президент Росії знову наголосив на доцільності налагодження прямого діалогу Києва з Донецьком і Луганськом, спрямованого, в тому числі, на узгодження кроків з послідовного виконання Мінського комплексу заходів", - сказано в повідомленні.

У Кремлі зазначили, що Путін і Меркель висловили стурбованість ескалацією бойових дій в Лівії. Акцентована безальтернативність якнайшвидшого припинення вогню і запуску міжлівійських переговорів під егідою ООН.

Лідери РФ і ФРН розглянули і ключові аспекти ситуації в Сирії, пов'язані із забезпеченням гуманітарних потреб населення країни.

Стало відомо, про що заступник глави адміністрації Путіна, куратор українського напряму в Кремлі Дмитро Козак розмовляв у Берліні під час таємного візиту 13 травня п. р.

Зараз ви читаєте новину «Путін і Меркель обговорили ситуацію в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути