пʼятниця, 05 червня 2020 17:40

Зеленський і Меркель вкотре обговорили Донбас

Зеленський і Меркель вкотре обговорили Донбас
Меркель і Зеленський поговорили телефоном. Фото: twitter @Zelenskyy

Президент Володимир Зеленський у телефонній розмові з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель обговорив необхідні умови для проведення "нормандського саміту" в Берліні.

Як зазначив президент у своєму Twitter, у телефонній розмові вони "підтвердили необхідність послідовної імплементації всіх домовленостей, досягнутих на саміті "нормандської четвірки" в Парижі. Їхнє ефективне виконання прокладе шлях до саміту в Берліні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулеба розповів, навіщо представник Путіна таємно їздив до Берліну

Раніше глава Офісу президента України Андрій Єрмак висловив сподівання, що зустріч лідерів держав "нормандського формату" відбудеться 2020 року в Берліні. Але його проведення, зокрема, залежатиме й від ситуації з пандемією.

Переговори в нормандському форматі, Мінські переговори - це "лінія, де немає компромісів". Про це заявив посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцьки.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський і Меркель вкотре обговорили Донбас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути