Ексклюзиви
четвер, 11 жовтня 2018 17:20

Перебувала у наряді: на Донбасі загинула 19-річна Олеся Бакланова

Боєць 92 окремої механізованої бригади Олеся Бакланова загинула 10 жовтня в районі шахти Бутівка Донецької області під час чергування на бойовому посту.

Трагедія сталася на посту за 300 м від позицій противника, пише KHARKIV Today.

Смертельне поранення вона дістала, визирнувши для огляду бойових позицій із бійниці.

Автор: Роман Ліхачев
  19-річна Олеся Бакланова з 92-ї бригади загинула на Донбасі
19-річна Олеся Бакланова з 92-ї бригади загинула на Донбасі

"Була тиша, нічого не віщувало біди. Ми раз на кілька хвилин переглядаємо позиції з бійниці, була вже майже восьма вечора, і вона вилізла в бійничку, подивилася в прилад нічного бачення. За словами мого заступника, який був її напарником, коли він зайшов подивитися, де вона, то побачив, що Леся лежить: спочатку подумав, що, може, знепритомніла, але потім виявилося, що ні. Я не думаю, що це був снайпер. Я бачив фото... снайпер навряд чи стріляє чергою", - розповів В'ячеслав, товариш загиблої.

В'ячеслав служив із Лесею в одному батальйоні, але в різних підрозділах. За його словами, контракт з 92 бригадою вона підписала у 18 років. Воювала у Мар'їнці.

"Вона була в піхоті. Солдат Леся була дуже бойовою дівчинкою. Якщо я не помиляюся, день народження у неї 11 січня 1999-го. Коли їй сказали: "Може, ти будеш з дівчатками у тилу на зв'язку сидіти або ще щось?" - відповіла: "Ні, ні, я хочу воювати". Вона, якщо чесно, більше на пацана була схожа. Була коротко стрижена, як і ми, одягнена по-військовому. Всі називали її "Леська", - розповів В'ячеслав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Непоправні втрати: показали фото загиблих бійців

Родом Олеся Бакланова з Луганської області. У день трагедії вона підписала рапорт про те, щоб поїхати до вузу складати сесію.

За добу 10 жовтня на Донбасі загинули четверо українських військових і 3 отримали поранення.

Зараз ви читаєте новину «Перебувала у наряді: на Донбасі загинула 19-річна Олеся Бакланова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути