пʼятниця, 31 березня 2017 09:36

Пекло на передовій: терористи гатять із забороненої зброї

Пекло на передовій: терористи гатять із забороненої зброї
ЗУ-23-2 - це радянська 23-мм спарена зенітна установка. Розроблена в кінці 1950-х років для ураження повітряних цілей на висотах до двох з половиною км та легкоброньованих цілей до двох кілометрів

Окупаційні війська підсилюють свої позиції артилерією та мінометами 122- і 152-міліметрових калібрів. Вони заборонені Мінськими домовленостями.

Про це у Facebook повідомив народний депутат та координатор "Інформаційного спротиву" Дмитро Тимчук.

"Розвиток ситуації в зоні АТО на Донбасі на ранок 31 березня не дозволяє констатувати якусь підготовку російсько-терористичних військ до перемир'я", - написав Тимчук.

Окупанти перегрупували свої війська. Це дало можливість атакувати Докучаєвськ, район Ясинуватої та наші позиції на Світлодарській дузі. Біля Горлівки позиції терористів посилили живою силою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під обстрілами загинули 2 військовослужбовці

"Обстріляли наших бійців біля Водяного і Гнутового, на північ від траси Маріуполь - Тельманове. З танків гатили по Авдіївці, Луганському, Новоселівці, Троїцькому і Громовій горі. Масово й активно практично по всій лінії розмежування сторін окупанти використовують міномети 82-міліметрового калібру, ручні і станкові гранатомети, ЗУ-23-2, ПТРК (протитанковий ракетний комплекс. - Gazeta.ua) та великокаліберні кулемети", - повідомив Тимчук.

ЗУ-23-2 - це радянська спарена зенітна установка 23-міліметрового калібру. Розроблена в кінці 1950-х для ураження повітряних цілей на висотах до двох з половиною км та легкоброньованих цілей до двох кілометрів.

За минулу добу бойовики незаконних збройних формувань 69 раз обстріляли позиції Збройних сил України. Двоє українських військових загинули.

Зараз ви читаєте новину «Пекло на передовій: терористи гатять із забороненої зброї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути