четвер, 16 березня 2023 11:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Пара зрадниць "зливала" ворогу позиції ЗСУ під Бахмутом
12

Служба безпеки України викрила агентурну групу військової розвідки Росії, яка "зливала" ворогу позиції Сил оборони під Бахмутом.

До складу ворожої агентури входили дві мешканки Краматорська, повідомила 16 березня пресслужба СБУ. Одна з них – медсестра бойового підрозділу територіальної оборони Збройних сил України.

"За вказівкою агресора вони збирали розвіддані про місця базування та переміщення Сил оборони на Бахмутському напрямку. У зоні особливої уваги ворога були маршрути ймовірного переміщення важкої броньованої техніки українських військ у напрямку східного фронту. Розвідувальна інформація потрібна була окупантам для планування бойових операцій у районі Бахмута", – ідеться в повідомленні.

До складу ворожої агентури входили дві мешканки Краматорська
Фото: ssu.gov.ua
До складу ворожої агентури входили дві мешканки Краматорська
До складу ворожої агентури входили дві мешканки Краматорська
До складу ворожої агентури входили дві мешканки Краматорська
До складу ворожої агентури входили дві мешканки Краматорська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зрадник готував теракт проти українських льотчиків і спецпризначенців

Крім того, зловмисниці фіксували результати ворожих обстрілів по українській інфраструктурі для коригування повторних ворожих ударів.

"Обох російських агенток затримали під час виконання ними розвідувального завдання. Вони перебували на дистанційному зв'язку з кадровим співробітником російської воєнної розвідки. Вербування агенток він здійснював через представника розвідувального підрозділу 1-го армійського корпусу південного військового округу збройних сил РФ, до складу якого входить син однієї з фігуранток", – звітує відомство.

У разі захоплення регіону агресор "гарантував" своїм поплічницям "керівні посади" в місцевій окупаційній адміністрації. Під час обшуків за адресами проживання зловмисниць виявлено мобільні телефони і ноутбук, які вони використовували для комунікації з російським "куратором".

Їм повідомили про підозру. Суд обрав жінкам запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Служба безпеки України затримала пособника російських окупантів, який після звільнення Херсона намагався втекти до невизнаного Придністров'я. Тепер йому загрожує 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Зрадником виявився неодноразово засуджений за тяжкі злочини мешканець Білозерського району Херсонської області. Після захоплення частини південного регіону рецидивіст добровільно пішов на співпрацю з російськими окупантами. Зловмисник "здавав" каральним загонам рашистів місця перебування учасників руху опору та їхніх сімей. Насамперед ворога цікавили адреси помешкань колишніх українських бійців, які брали участь в антитерористичній операції на сході України.

Зараз ви читаєте новину «Пара зрадниць "зливала" ворогу позиції ЗСУ під Бахмутом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути