понеділок, 13 березня 2023 11:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Хотів втекти до Придністров'я: СБУ "спакувала" зека-колаборанта
7

Служба безпеки України затримала пособника російських окупантів, який після звільнення Херсона намагався втекти до невизнаного Придністров'я.

Поплічника РФ зловили у ході контрдиверсійних заходів на Вінниччині, повідомила 13 березня пресслужба СБУ. Тепер йому загрожує 12 років тюрми з конфіскацією майна.

"Зрадником виявився неодноразово засуджений за тяжкі злочини мешканець Білозерського району Херсонської області. Після захоплення частини південного регіону рецидивіст добровільно пішов на співпрацю з російськими окупантами. Зловмисник "здавав" каральним загонам рашистів місця перебування учасників руху опору та їхніх сімей", – ідеться в повідомленні.

Насамперед ворога цікавили адреси помешкань колишніх українських бійців, які брали участь в антитерористичній операції на сході України.

За свою "лояльність" зрадник отримав від керівництва місцевої окупаційної адміністрації "особливий статус", який передбачав дозвіл на мародерство та вільне пересування районом.

СБУ затримала пособника РФ, який після звільнення Херсона намагався втекти до Придністров’я
Фото: ssu.gov.ua
СБУ затримала пособника РФ, який після звільнення Херсона намагався втекти до Придністров’я
СБУ затримала пособника РФ, який після звільнення Херсона намагався втекти до Придністров’я
СБУ затримала пособника РФ, який після звільнення Херсона намагався втекти до Придністров’я
СБУ затримала пособника РФ, який після звільнення Херсона намагався втекти до Придністров’я

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ "спакувала" колаборанта на Харківщині: що він накоїв

"Частину з награбованого він мав віддавати російським окупантам. Після звільнення Херсона зловмисник втік до Вінницької області під виглядом переселенця. Там він оселився в одному із прикордонних з невизнаним Придністров'ям селищ та підшукував "варіанти" нелегального виїзду за межі України. Втім, контррозвідники СБУ встановили місцезнаходження фігуранта і своєчасно затримали його", – звітує відомство.

Слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру. Суд обрав йому запобіжний захід у виді тримання під вартою. Триває розслідування.

Служба безпеки України викрила українського провайдера, який транслював антиукраїнський контент на тимчасово окупованій території. Провайдер роздавав інтернет терористам так званої ДНР. Технічного директора компанії затримали на території Прикарпаття.

До оборудки причетне підприємство у сфері телекомунікаційних послуг, що працює у тимчасово захопленому Донецьку і тісно взаємодіє з окупаційною адміністрацією. Комерційна структура надає послуги інтернету і трансляції проросійських телеканалів на території регіону та регулярно сплачує "податки" до російського бюджету. Частину своїх прибутків комерсанти виводили на підконтрольну українській владі територію для подальшого переведення в іноземну валюту і нелегального вивезення за кордон. Ділки зареєстрували у Києві однойменне фіктивне підприємство і відкрили понад 30 банківських рахунків, на які нелегально переводили гроші, отримані від бізнесу в Донецьку.

Зараз ви читаєте новину «Хотів втекти до Придністров'я: СБУ "спакувала" зека-колаборанта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути