субота, 11 березня 2023 13:49

Спецтема: Війна Росії проти України

СБУ "спакувала" колаборанта на Харківщині: що він накоїв

СБУ "спакувала" колаборанта на Харківщині: що він накоїв
Агресор поширював пропаганду та дезінформацію про війну в Україні у вигляді сюжетів і передач кремлівських пропагандистів. Фото: ЦПД

Служба безпеки України затримала на Харківщині колаборанта, який під час окупації Куп'янська організував трансляцію російських телеканалів, відключивши українські.

Окупанти призначили місцевого жителя "виконуючим обов'язки провідного спеціаліста відділу телерадіомовлення управління зв'язку та масових комунікацій" окупаційної адміністрації РФ, повідомила 11 березня пресслужба СБУ. Тепер йому загрожує 12 років тюрми з конфіскацією майна.

"Перебуваючи на "посаді", він організував мовлення центральних російських телеканалів на частотах українського ефірного цифрового телебачення. Для цього використовував телекомунікаційне обладнання Куп'янської телевежі", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ "спакувала" коригувальницю російських ракетних ударів по Миколаєву

Весь ефірний контент був спрямований на заперечення збройної агресії РФ та виправдовування воєнних злочинів російських загарбників.

Таким чином агресор поширював пропаганду та дезінформацію про війну в Україні у вигляді сюжетів і передач кремлівських пропагандистів.

Служба безпеки України викрила українського провайдера, який транслював антиукраїнський контент на тимчасово окупованій території. Провайдер роздавав інтернет терористам так званої ДНР. Технічного директора компанії затримали на території Прикарпаття.

До оборудки причетне підприємство у сфері телекомунікаційних послуг, що працює у тимчасово захопленому Донецьку і тісно взаємодіє з окупаційною адміністрацією. Комерційна структура надає послуги інтернету і трансляції проросійських телеканалів на території регіону та регулярно сплачує "податки" до російського бюджету. Частину своїх прибутків комерсанти виводили на підконтрольну українській владі територію для подальшого переведення в іноземну валюту і нелегального вивезення за кордон. Ділки зареєстрували у Києві однойменне фіктивне підприємство і відкрили понад 30 банківських рахунків, на які нелегально переводили гроші, отримані від бізнесу в Донецьку.

Зараз ви читаєте новину «СБУ "спакувала" колаборанта на Харківщині: що він накоїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути