четвер, 13 квітня 2017 19:45

"Отримаєте ядерну відповідь" - дипломат попередив Москву

"Отримаєте ядерну відповідь" - дипломат попередив Москву
Якщо Росія наважиться використати ядерну зброю, то отримає рішучу відповідь

Якщо Росія наважиться використати ядерну зброю, то вона повинна готуватися до відповіді.

Про це в в інтерв'ю виданню "Апостроф" розповів 63-річний Стівен Пайфер, американський дипломат, Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні в 1998-2000 роках, експерт з країн колишнього Радянського Союзу.

"Путін і російський уряд дуже вільно говорять про ядерну зброю. Я сподіваюся, що вони розуміють: якщо ви застосовуєте ядерну зброю першими, ви відкриваєте скриньку Пандори. Реакція буде непередбачуваною і потенційно матиме катастрофічні наслідки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, як США допоможуть Україні у боротьбі проти Путіна

Я думаю, що використання росіянами ядерної зброї проти країни НАТО може призвести до ядерної відповіді. Тому я сподіваюся, що росіяни розважливіше підійдуть до цих питань, ніж можна судити з деяких їхніх публічних заяв", - наголосив дипломат.

У березні 2015 року президент РФ Володимир Путін заявив, що в разі несприятливого розвитку подій у Криму Москва могла привести в готовність ядерні сили.

Зараз ви читаєте новину «"Отримаєте ядерну відповідь" - дипломат попередив Москву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути