Ексклюзиви
четвер, 15 квітня 2021 07:59

Останні новини з передової: окупанти гатять у всіх напрямках і укріплюють позиції

Останні новини з передової: окупанти гатять у всіх напрямках і укріплюють позиції
Українські військовослужбовці контролюють ситуацію в районі проведення Операції Об'єднаних сил та дотримуються режиму припинення вогню. Фото: facebook.com/pressjfo.news

Протягом минулої доби, 14 квітня, було зафіксовано 8 порушень з боку збройних формувань Російської Федерації.

Бойових втрат серед військовослужбовців Збройних Сил України немає, повідомили в штабі операції Об'єднаних сил.

Зазначається, що неподалік Світлодарська та Золотого-4 противник обстріляв позиції наших захисників із автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів, а біля Пісків – зі стрілецької зброї. У напрямку Невельського гатили з підствольних гранатометів та стрілецької зброї, а біля Берегового – з великокаліберних кулеметів.

У районі Майорська ворог двічі дистанційно мінував наші позиції з ручних протитанкових гранатометів мінами ПОМ-2. А поблизу Павлополя було зафіксовано проліт ворожого БПЛА "Орлан-10" з перетином лінії розмежування. Засобами РЕБ БПЛА противника був вчасно подавлений.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це буде останній цвях для Росії" - Кравчук жорстко відповів на погрози Кремля

"Збройні формування Російської Федерації та її найманці продовжують роботи з дообладнання старих та облаштування нових оборонних позицій. 14 квітня передовими підрозділами Збройних Сил України зафіксовано декілька випадків проведення інженерних робіт окупантами. Зокрема неподалік Крутої Балки Донецької області двічі зафіксовано інженерні роботи із застосуванням окопних зарядів, які проводилися із просуванням у бік підрозділів українських захисників. Ще по одному випадку інженерного обладнання зафіксовано на території Донецького аеропорту та поблизу Золотого-5", - розповіли військові.

Станом на ранок 15 квітня обстрілів з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано.

Українська делегація в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі вважає критично важливим повернутися до повного дотримання режиму припинення вогню. Крім того, необхідно посилити ефективний контроль за його виконанням. Україна наполягає на тому, що бойовики повинні забезпечити вільний і безперешкодний доступ СММ ОБСЄ до всієї території України. Від окупантів вимагають надати безперешкодний доступ для інших міжнародних гуманітарних організацій до утримуваних осіб, звільнити утримуваних, а також розблокувати роботу КПВВ.

Зараз ви читаєте новину «Останні новини з передової: окупанти гатять у всіх напрямках і укріплюють позиції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути