Ексклюзиви
четвер, 15 квітня 2021 00:32

Україна в Тристоронній контактній групі знову запропонувала повернутися до всеохоплюючого "режиму тиші"

Україна в Тристоронній контактній групі знову запропонувала повернутися до всеохоплюючого "режиму тиші"
В ТКГ запропонували повернутися до режиму тиші. Фото: РБК

Українська делегація в Тристоронній контактній групі (ТКГ) з врегулювання ситуації на Донбасі вважає критично важливим повернутися до повного дотримання режиму припинення вогню.

Крім того, необхідно посилити ефективний контроль за його виконанням, повідомили в пресслужбі Української делегації в ТКГ.

"Просування по будь-яким іншим питанням: політичним, гуманітарним, економічним, подальше узгодження кроків сторін є проблемним, якщо не виконано головна, базова умова - не досягнуто повного і всеосяжного припинення вогню", - йдеться в заяві.

Україна наполягає на тому, що бойовики повинні забезпечити вільний і безперешкодний доступ СММ ОБСЄ до всієї території України.

Від окупантів вимагають надати безперешкодний доступ для інших міжнародних гуманітарних організацій до утримуваних осіб, звільнити утримуваних, а також розблокувати роботу КПВВ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не Польща: Арестович назвав країни, де може зустрічатися ТКГ

Військовий сценарій в Донбасі буде становити загрозу для тисяч мирних жителів. Сценарій, за яким йде Україна - це "політико-дипломатичний шлях і прокачування сектора нацбезпеки і оборони, щоб бути готовими, коли нав'яжуть відкриті бойові дії".

Зараз ви читаєте новину «Україна в Тристоронній контактній групі знову запропонувала повернутися до всеохоплюючого "режиму тиші"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути