вівторок, 05 травня 2020 18:57

Організатор референдуму в ДНР може вийти з-під варти

Організатор референдуму в ДНР може вийти з-під варти
У Києві судять організатора референдуму на Донбасі. Фото: reuters.com

У Києві Шевченківський райсуд розглядає справу обвинуваченого в організації незаконного референдуму на Донбасі Романа Лягіна.

Як пишуть "Ґрати", розгляд справи відбувається в закритому режимі.

Лягін у травні 2014 року був самопроголошеним головою так званої ЦВК ДНР і відповідав за проведення незаконного референдуму на Донбасі.

Його затримали працівники СБУ на адмінкордоні з Кримом улітку 2019 року. Лягіна звинувачують в участі в терористичній організації, зазіханні на територіальну цілісність, а також у державній зраді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Геращенко виграла суд у сепаратистки Штепи

Крім того, адвокат Володимир Єфименко, який представляє інтереси фонду "Ізоляція", просив суд визнати фонд потерпілою стороною, оскільки Лягін брав участь в організації захоплення його будівлі в Донецьку. У червні 2014 року це приміщення колишнього заводу ізоляційних матеріалів стало в'язницею.

Однак суд не знайшов правових підстав для клопотання: в обвинувальному акті Лягіну не інкримінують захоплення будівлі, а "Ізоляцію" не визнано потерпілою стороною.

Фонд подав апеляцію на рішення суду, а також звернувся з заявою до президента Зеленського.

В інформації особливо наголошено на тому, що в середині травня 2020 року закінчується термін перебування Лягіна під вартою.

Колишньому меру Слов'янська Неллі Штепі, яка 2014 року співпрацювала з росіянами й допомагала захопити місто, відшкодували 3600 євро, за рішенням Європейського суду з прав людини.

Зараз ви читаєте новину «Організатор референдуму в ДНР може вийти з-під варти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути