Ексклюзиви
вівторок, 05 грудня 2017 06:30

ООН хоче виділити 187 млн доларів для допомоги Донбасу

ООН хоче виділити 187 млн доларів для допомоги Донбасу
Від конфлікту на Донбасі постраждали 4,4 мільйони осіб. Фото: DW

Організація Об'єднаних Націй має намір виділити 187 млн доларів для надання допомоги постраждалим від конфлікту на Донбасі в рамках Плану гуманітарного реагування на 2018 рік. Про це сказав координатор системи ООН в Україні Ніл Вокер під час прес-конференції в Києві, передає DW.

"Ми разом з нашими партнерами по наданню гуманітарної допомоги просимо світове співтовариство надати в 2018 році 187 млн доларів", - зазначив Вокер.

За словами представника організації, ця допомога призначена для 2,3 мільйона мирних жителів з обох сторін від лінії розмежування. Всього від конфлікту на Донбасі, згідно зі статистикою ООН, постраждали 4,4 мільйони осіб, з яких 3,4 мільйона знаходяться у важкій гуманітарної ситуації і потребують допомоги.

При цьому Уокер уточнив, що план гуманітарного реагування на 2017 рік передбачав допомогу ООН для постраждалих на Сході України на 204 мільйони доларів, проте за станом на 21 листопада він був здійснений лише на 28% - з вказаної суми надані 56 млн доларів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина дала гроші на житло для переселенців

Раніше повідомлялося, що також під час прес-конференції в Києві Ніл Вокер представив інформацію про те, що Україна займає перше місце в світі за кількістю загиблих в результаті вибухів мін і входить в трійку країн по забрудненості території мінами.

Зараз ви читаєте новину «ООН хоче виділити 187 млн доларів для допомоги Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути